Brevon

Aktiv kriminell berättar vilka advokater man ska välja

Brottmålsadvokat i Stockholm

Här nedan återpublicerar vi den artikel som först publicerades i DagensProcess.se

Aktiv kriminell delar med sig av sina insikter om vilka advokater som anses vara de bästa i branschen. Viktigt med skickliga advokater som kan få rättssalen att fokusera på det som är av juridiskt intresse.

I en intervju med Dagens Process delar Frank, en 38-årig man från Stockholm, med sig av sin unika erfarenhet av duktiga advoktar. Han förekommer i belastningsregistret hela 35 gånger och har en omfattande insikt i betydelsen av vilken advokat man har.

”En kompetent advokat ser till att hela domstolen håller stabil fokus på att det är åtalet och dess innehåll som ska prövas, inte klientens förflutna,” säger Frank. Han berättar vidare att det också är superviktigt med advokater som har förmågan att noggrant granska en utredning, blad efter blad. Dessa advokater är de som aktivt bidrar till att skapa de grundläggande förutsättningarna för en rättvis rättegång.

Allt annat som advokaten kan erbjuda, såsom vänliga och förstående samtal, betraktar jag som en extra fördel, men det är inget jag kräver eller prioriterar. Det enda jag förväntar mig är att advokaten som jag vill ska försvara mig, analyserar utredningen med expertis, möter mig i rättssalen och att han utför sitt uppdrag med professionalism och allvar.

Inte lätt att veta vilka advokater som är duktiga

Frank berättar att i början av sin kriminella karriär blev han tilldelad advokater av domstolen, eftersom han inte hade kunskap om vilka advokater han skulle välja. Detta resulterade i att han fick rättslig hjälp från advokater som han i efterhand har insett var av riktigt låg kvalitet.

”Idag är jag en stammis i rättssalen, och jag har en klar uppfattning om vilken advokat som är expert inom vilket område. Jag har haft flera olika advokater genom åren och har även sett andra advokater agera för andra målskamrater.”

Franks topplista av försvarsadvokater

 1. Erik Eckersund
  Jag har sett Erik Eckersund prestera många gånger och han är mitt första val. Han är riktigt skarp på detaljer och gör allt för att slita dig bort från anklagelserna med sina rättsliga metoder.
 2. Slobodan Jovicic
  Trots att Slobodan Jovicic inte är så gammal är han en veteran inom sitt område och har en omfattande erfarenhet. Jag är säker på att han har upplevt allt som kan hända i en domstol.
 3. Sargon De Basso
  Sargon De Basso söker och letar efter alla möjliga vägar som ska kunna hjälpa dig. Han lämnar inget åt slumpen. Sånt ingen ser, kan han se. Han arbetar på samma kontor som Erik Eckersund, och detta kontor har en hög standard när det gäller att rekrytera skickliga advokater.
 4. Martin Larsson
  Är en del av samma byrå som Slobodan Jovicic och levererar alltid en utmärkt insats. Hans förmåga att framträda i domstolen är imponerande, och han agerar som om det är hans öde som står på spel.
 5. Peter Dahlqvist
  Peter Dahlqvist visar konsekvent en djup förståelse för samtliga aspekter av brottsmålsjuridik. Han har en betydande påverkan på hur en rättegång utvecklar sig.

SKICKA RIKTIGA BREV DIGITALT TILL INTAGNA