Brevon

Hur får man reda på var någon sitter i fängelse?

Här finns information om hur du tar reda på var någon sitter frihetsberövad någonstans. Oavsett om personen befinner sig i ett häkte eller anstalt kan du ta hjälp av Brevon. Om du inte vet vilket häkte eller anstalt din anhörige sitter på kan du använda Brevons tjänst genom att skicka ett brev.

Även när du inte vet vart den frihetsberövade personen finns så tar du reda på detta genom att använda Brevon. Du anger bara namnet på den intagne så sköter Brevon om resten. Tjänsten använder Kriminalvårdens huvudkontor och på det sättet får den intagne ditt brev. Där efter meddelar den intagne var den befinner sig.

När du sedan vet var den intagne befinner sig ska du ange häktet eller anstalten när du fortsätter skicka brev via Brevon. Då kommer brevet fram snabbare, normalt sätt 1-3 dagar. När du inte vet var den intagne sitter kommer brevet fram några dagar senare. Detta beror på att man söker efter information om var den intagne befinner sig.

Ta reda på var någon sitter i fängelse med tre enkla steg

Med tre enkla steg tar du reda på var den intagne sitter. Börja genom att skicka brev online.

  1. Ange för- och efternamn till den intagne
  2. Skriv ditt brev online
  3. Betala och skicka

Så enkelt är det. Efter att du har skickat ditt brev kan du invänta svar från den intagne. Du får ett svar genom brev och sedan kan ni fortsätta ha brevkontakt genom Brevon som är det smidigaste sättet att kontakta intagna på.

Hur är det att sitta i fängelse utan kontakt med anhöriga?

När en anhörig sitter i fängelse skalas världen av för personen. Oftast blir det negativa effekter när den mänskliga kontakten minskas drastiskt. Det är därför extra viktigt att hålla kontakt med din anhörig. Några rader i ett brev gör att personen känner mer hopp i fängelse. Du gör den intagne glad när du hör av dig.

SKICKA RIKTIGA BREV DIGITALT TILL INTAGNA