Brevon

Information om anstalten Hall

Anstalten Hall ligger i Södertälje. Detta fängelse inhyser bland annat intagna som sitter på livstid, kortare och mellanlånga straff. Anstalten Hall har alltså ett brett klientel av intagna. Det är Kriminalvården som bedriver all verksamhet i anstalten Hall.

Skicka brev till fängslade genom att klicka här. Gör dem glada.

Kriminalvården har olika nivå på säkerhetsklass och anstalten Hall har största nivåklass som största säkerhet. Hall har 183 platser för intagna. Fängelset har flera avdelningar och är en av Sveriges säkraste fängelser. Anstalten Hall har genom åren haft landets värsta brottslingar som sina gäster. Hit kommer och går svenska och även utländska medborgare som är dömda för brott. Anstalten Hall ligger i Södertälje, strax utanför Stockholm.

På fängelset Hall finns får man ta emot besök, i vissa fall kan det finnas restriktioner och då förbjuder anstalten intagna att ta emot besök själva. Flera intagna omfattas av av flera restriktioner då det är ett säkerhets-fängelse. Särskilt sådana personer som antas vara farliga för människor. Alltså vill helst ingen komma hit. De som är tvungna har innan dömts för brott.

På anstalten Hall finns inga häkten utan endast platser för ett fängelse inom regi av Kriminalvården. Här får inte två intagna bo ihop utan de har sina egna rum och är hela tiden uppvaktade av personal. Genom rigorös säkerhet ska intagna som har sina platser här rehabiliteras och bli en del av samhället när dessa släpps ut från anstalten.

Rehabilitering är ett ord som Kriminalvården ofta har använt för att betona att fängslade ska bli bättre människor. Denna vård existerar dock inte i verkligheten utan ska fängslade ordna sitt liv får de göra det själva.

Hall fängelse

Från anstalten Hall har dock tidigare rymningar skett samt andra misskötsamheter. Det innebär inte att det kommer att hända igen då anstalten i Södertälje för varje år verkar öka i säkerhet samt mer översyn över vilka de fängslade är. Av Kriminalvården görs exempelvis bakgrundskontroller samt annan informationshämtning av fängslade i Hall. Det kan innebära att man kontrollera del av en persons bakgrundshistorik och om en person känner andra fängslade i Hall.

På det hela taget står det klart att några av landets grövsta brottslingar intar flera platser som finns på Hall i Södertälje. Kriminalvården ska enligt lag förvara personer dömda till brott.

Skicka brev till fängslade på Hall

Du vet väl om att du till Hall kan skicka brev online med Brevon? När du skickar brev med Brevon kan du göra en en, två eller varför inte tre fängslade glada. Oavsett om du befinner dig i Stockholm eller olika delar av Sverige och utomlands kan du enkelt skicka brev med Brevon. Tidigare har det inte gått att skicka brev online till fängslade i Kriminalvårdens regi.

Ibland kan det vara svårt med besök till anstalter, vilket innebär mindre kontakt med anhöriga. Detta leder helt till att personer i fängelse får sämre chanser till att må bra. Om försämringar består i kontakten med anhöriga kommer det visa sig att person på Hall kan få olika problem.

Ska du skicka brev – gör då så här

Vill du skriva ett brev online gör du det enkelt här. Ange dina uppgifter, sök efter själva anstalten i formuläret och skicka brevet helt smärtfritt och enkelt. Du har även möjlighet att skicka brev till alla anstalter i Sverige.

Har du svårt för att gå på besök? Oroa dig inte, innan var det kanske ett problem med aktiv kontakt med fängslade men med Brevon är lösningen klar.

Se till att skicka brev

Det är mycket viktigt att hålla kontakten med familj och vänner som sitter på Hall. Det är många som sitter på Hall som berättar att de aldrig fick brev. De som inte fick brev blev självklart ledsna.

SKICKA RIKTIGA BREV DIGITALT TILL INTAGNA