Brevon

Köp Apostille-stämpel online på www.utrikesgruppen.se

Klicka här för att beställa Apostille-stämpel.

Här finns information om legaliseringstjänster och hur du köper Apostille-stämpel. Du betalar online på och får sedan din Apostille stämpel via brev. 100% smidigare att beställa Apostille stämpel via brev än att besöka ett kontor. Du sparar in din tid.

Du kan köpa en Apostille stämpel av Notarius Publicus för originaldokument som du har fått av en svensk myndighet, inklusive svensk Notarius Publicus. Det gör du hos Utrikesgruppen. Du återfår dokumenten stämplade och klara inom 2-4 dagar. Använd alltid beställningsformuläret online när du ska köpa Apostille-stämpel.

Vilka dokument kan få Apostille stämpel?

  • Alla myndighetsdokument
  • Alla dokument och registerutdrag från alla svenska myndigheter
  • Handlingar från Skatteverket
  • Översättningar från auktoriserade översättare
  • Registerutdrag: folkbokföringsregistret, personbevis, utdrag ur belastningsregistret, hindersprövning för äktenskap mm..
  • Utdrag från betyg som kommer från universitet, högskolor, kommunala skolor och andra utbildningar
  • Dokument från domstol. Exempelvis från en skilsmässa, s.k. äktenskapskapsskillnad

Apostille är en stämpel på handlingar som bevisar och intygar att handlingens signatur är fullständigt äkta. Apostille är krav och godkänns i samtliga länder som skrivit under Apostillekonventionen. Konventionen innebär att slopande av krav på legalisering av utländska allmänna handlingar. Det innebär att du normalt sätt endast behöver en Apostille. Inga ytterligare bestyrkningar fråm ambassader eller andra utländska myndigheter behövs när du har fått en Apostille.

Enligt den internationella överenskommelsen kan en apostille utfärdas på handlingar som skall uppvisas i ett annat konventionsland.

Smidigaste sättet att köpa Apostille är online

Du som behöver Apostille-stämpel på dina handlingar behöver inte besöka ett kontor. Det smidigaste sättet är att köpa Apostille online. Du slipper besöka ett kontor. Tjänsten kan utföras på distans oavsett vilken stad du befinner dig i. Det innebär att Apostille utfärdas online med hela Sverige som räckvidd.

Apostille utfärdas av Notarius Publicus via Utrikesgruppen

I Sverige är det endast Notarius Publicus som har behörighet att utfärda apostille-stämpel. Länsstyrelsen utser notarius publicus, som hjälper allmänheten att till exempel intyga namnunderskrifter.

Notarius publicus är personer med juridisk utbildning och som godkänts av Länsstyrelsen med att kontrollera och intyga äkthet samt sanning i olika uppgifter. Notarius Publicus är en titeln från latin och betyder offentlig sekreterare.

Klicka här för att beställa Apostille-stämpel online.

SKICKA RIKTIGA BREV DIGITALT TILL INTAGNA