Brevon

Min pojkvän sitter i fängelse – information att tänka på

Här finns information till dig som har en pojkvän som sitter i fängelse eller är frihetsberövad i ett häkte. När en person har dömts för brott till fängelse ska personen avtjäna straffet i ett fängelse. Om en person är frihetsberövad i ett häkte under pågående mål är personen oskyldig fram till att motsatsen bevisats.

Om din pojkvän är i ett häkte under ett pågående mål, innebär oftast att din pojkvän inte fått ett straff utdömt ännu. Denna tid är oftast oviss. Man vet inte vad som väntar. Din pojkvän kan gå fri eller så kan han dömas till ett straff. Detta bestäms av domstolen. Det är därför viktigt att på bästa sätt fortsätta hålla kontakten med varandra till att ni vet mer om framtiden.

Om din pojkvän redan fått ett straff och befinner sig i fängelse vet du när han kommer att friges. Denna tid kan vara enklare då man har ett datum framför sig. Man kan planera bättre inför framtiden. Med ett fast datum blir det lättare att hålla kontakten och förbereda och planera inför frigivningen.

Håll kontakten med din pojkvän

När din pojkvän befinner sig i fängelse eller häkte är det viktigt att du håller kontakten. Även om din pojkvän är skyldig eller oskyldig är det bra om ni diskuterar vad som är viktigt i ett förhållande. Skriv brev till varandra för ett stabilt framtida förhållande.

De flesta tycker att det är jobbigt att ha en pojkvän som sitter i fängelse. Därför är det viktigt att du också ställer krav på din pojkvän om att inte upprepa det som kan skada ert förhållande. Många förhållande går igenom bra och dåliga saker tillsammans. Det innebär oftast att förhållandet blir starkare.

Skriv brev till din pojkvän i fängelse

Ska du ringa eller besöka en person i Kriminalvården krävs tillstånd. Det görs flera kontroller och sedan avgörs det med ett beslut. Ibland kan du nekas att besöka personen. Även samtal kan nekas. Brev kan dock aldrig nekas.

Du kan skicka brev när du än önskar via Brevon till din pojkvän. Det gör du enkelt online. Håll kontakten med din pojkvän genom att skriva till honom. Använd onlinetjänsten på webbplatsen. Intagna blir alltid riktigt glada över att få brev. De har minimal kontakt med omvärlden och brev är oftast det enda sättet intagna har kontakt på.

SKICKA RIKTIGA BREV DIGITALT TILL INTAGNA